Vzw Centrum Ambulante Diensten, afgekort CAD, voorziet in de ambulante begeleiding van personen met een (arbeids-)handicap op diverse domeinen van het leven: trajectbegeleiding naar werk, verhuur van woningen, woonbegeleiding, …

2 deelwerking nemen elk een aparte plaats in:

  • de Werklijn: trajectbegeleiding voor personen met een arbeidshandicap
  • de Boei:
    • huisvesting en huurderscoaching voor personen met een handicap
    • dagbesteding
    • solidaire woonbegeleiding
    • Sinds 2017 is vzw CAD ook vergund door het VAPH om begeleiding aan te bieden in het kader van PVF

Via de tabs bovenaan deze pagina komt u meer te weten over de verschillende deelwerkingen.

Telefoonnummers voor de verschillende deelwerkingen:

  • CAD Algemeen: 02-505 60 90
  • De Boei: 02-523 95 94
  • De Werklijn: 02-521 60 21

 

Daarnaast is CAD partner in I CAN BXL, een samenwerking met Arktos, LUS vzw en emino (promotor) om op een laagdrempelige manier Brusselaars te ondersteunen en de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Dit project is mogelijk dankzij de financiële steun van Europa WSE (Werk en Sociale Economie).

Meer info kan je vinden op deze pagina: I CAN BXL - Emino Page

Vzw Centrum Ambulante Diensten, afgekort CAD, voorziet in de ambulante begeleiding van personen met een (arbeids-)handicap op diverse domeinen van het leven: trajectbegeleiding naar werk, verhuur van woningen, woonbegeleiding, maar ook het bieden van dagbesteding, huishoudelijke hulp bij klusjes, begeleiding bij arbeidsmatige activiteiten, … Sinds 2016 biedt vzw CAD ook ondersteuning in het kader van persoonsvolgende Financiering van het VAPH: psychosociale ondersteuning, dagopvang, opvoedingsondersteuning, …

Vzw CAD is het resultaat van een fusie-operatie van 2 vzw’s: De Boei en De Werklijn, elk met een eigen werking en voorgeschiedenis.

  • de Werklijn: trajectbegeleiding voor personen met een arbeidshandicap
  • de Boei: huisvesting en huurderscoaching voor personen met een handicap , erkend als vereniging die zich inzet voor integratie via huisvesting

Deze oorspronkelijk aparte vzw’s fuseerden eind 2003, om de dienstverlening aan personen met een handicap te verbeteren. Een samenvoeging die meer betekent dan de som der delen. Deze bundeling van krachten is effectiever voor de doelgroep dan de som van de onderscheiden gespecialiseerde loketten en verhoogt de zo belangrijke toegankelijkheid en laagdrempeligheid voor de cliënten.

Wij hebben gekozen voor de integrale benadering van de persoon met een handicap, zonder te raken aan de eigen specificiteit en onafhankelijke positie in de dienstverlening naar de cliënten toe van elke deelwerking. In elke deelwerking moet de specifieke dienstverlening verruimend, ontwikkelingsgericht en integratie bevorderend zijn op diverse levensterreinen.